E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5887
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kas ir papildatvaļinājums

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2014
Lija Stīpniece

Ko nozīmē ,,papildus atvaļinājums”?

A
atbild:
17. decembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Papildatvaļinājums ir papildu kārtējam atvaļinājumam darba devēja piešķirtas un apmaksātas atvaļinājuma dienas. To piešķir Darba likumā un iestādes iekšējos normatīvajos aktos, piemēram, darba līgumā, darba koplīgumā vai sociālo garantiju nolikumā noteiktos gadījumos un kārtībā.

Papildatvaļinājuma regulējums ir noteikts Darba likuma 151.pantā, paredzot, ka ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu obligāti jāpiešķir:

1) darbiniekiem, kuriem ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 16 gadiem vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam, — trīs darba dienas;

2) darbiniekiem, kuru darbs saistīts ar īpašu risku, — ne mazāk kā trīs darba dienas.

Darba koplīgumā vai darba līgumā darba devējs var noteikt citus gadījumus (nakts darbs, maiņu darbs, ilggadējs darbs u.c.), kad darbiniekam piešķirams ikgadējais apmaksātais papildatvaļinājums.

Darba devēja individuāli noteikto papildu sociālo garantiju – papildatvaļinājumu Darba likums neierobežo ar ilgumu un nosacījumiem, par ko darba devējs var piešķirt papildatvaļinājumu.

Tas nozīmē, ka darba devēja ārpus Darba likuma regulējuma darbiniekiem piešķirtais papildatvaļinājums nav reglamentēts ar konkrētu dienu skaitu.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas