E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5882
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Nodokļa grāmatiņa ir ieraksts VID informācijas sistēmā, pieejama EDS

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2014
Ugis

Labdien! Pirms tam bija nozaudēta algas nodokļu grāmatiņa. Taču tagad ir pāriets uz elektroniskajām. Vai tā automātiski tika izveidota visiem, vai jādodas kādā veidā atjaunot iepriekšējo, un cik tas maksās?

A
atbild:
22. decembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

No 1.jūnija visiem nodokļu maksātājiem algas nodokļa grāmatiņa ir tikai elektroniskā formā. Grāmatiņa ir ieraksts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmā, un gan pašam nodokļa maksātājam, gan viņa darba devējam tā ir pieejama VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Pieslēgties EDS var, izmantojot portālu „Latvija.lv”, apliecinot savu personu ar internetbankas starpniecību vai izmantojot personas apliecībā (eID) iekļauto elektronisko parakstu vai elektroniskā paraksta viedkarti (e-parakstu). 

Personām, kurām līdz 1.jūnijam bija izsniegtas grāmatiņas papīra formā, VID tās automātiski aizstāja ar elektroniskajām algas nodokļa grāmatiņām. Ja algas nodokļa grāmatiņa papīra formā ir nozaudēta un līdz 1.jūnijam nebija piešķirts algas nodokļa grāmatiņas dublikāts, tad automātiski tika izveidota elektroniskā algas nodokļa grāmatiņa ar numuru, kas reģistrēta VID informācijas sistēmā uz 1.jūniju. Elektroniskā algas nodokļa grāmatiņa ir bez maksas. 

Informāciju par algas nodokļa grāmatiņu varat izlasīt Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas