E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5850
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem jāuzzina pašvaldībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2014
daiga

Mans tēvs pēc māsas nāves mantoja mājas otru daļu, pie notāra visi dokumenti ir nokārtoti. Jautājums - vai ir jāiet uz zemes dienestu kārtot vēl kādus dokumentus, kādas izmaiņas no jaunā gada ir sakarā ar zemes nodokļiem? Tēvs ir pensionārs.

A
atbild:
15. decembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pie notāra ir iespējams nokārtot visas ar mantojuma saņemšanu saistītās darbības. Īpašumtiesības ir jānostiprina zemesgrāmatā. Informāciju par ar nekustamo īpašumu saistīto tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā mantošanas gadījumā varat izlasīt Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas mājaslapā

Likumā „Par nekustamā īpašuma nodokli” nav paredzētas izmaiņas. Nodoklis nākamgad, salīdzinot ar šo gadu, var būt atšķirīgs, ja konkrētajā teritorijā ir mainījušās kadastrālās vērtības zemes vienībām, zemes vienību daļām, būvēm un telpu grupām. 

Nekustamā īpašuma nodokli iekasē pašvaldība, un pašvaldība savos saistošajos noteikumos var noteikt arī nodokļa atvieglojumus, parasti tie ir paredzēti trūcīgām un maznodrošinātām personām, cilvēkiem ar invaliditāti, vientuļiem pensionāriem. Kādus nodokļa atvieglojumus var saņemt, jānoskaidro savā pašvaldībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas