E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5740
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam ir tiesības ik mēnesi uz noteiktu naudas summu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. novembrī, 2014
janis

Labdien! Man nobloķēja bankas kontu tiesas izpildītāja. Esmu pašnodarbinājoša persona. Cik no maniem ienākumiem var ieturēt? Jo es tagad vairs nevaru strādāt, jo nevaru tikt uz darbu, jo man ir ap 200 eiro izdevumi mēnesī un sarunāt kaut ko ar viņas nevar, jo nav ziņas ieņēmumu dienestā par mani.

A
atbild:
03. decembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja personai ir nenokārtotas parādsaistības, kreditors parasti brīdina un pēc laika vēršas tiesā par parādu piedziņu. Tiesa pieņem nolēmumu par parādu piedziņas uzsākšanu, un kreditors ar šo nolēmumu dodas pie tiesu izpildītāja.

Tiesu izpildītāja pienākums ir no parādnieka piedzīt nenomaksātos parādus. Uzsākot piedziņu, tiesu izpildītājs nosūta parādniekam brīdinājumu un aicina parādus samaksāt. Ja tas noteiktā laikā netiek izdarīts, tiesu izpildītājs nosūta bankai lūgumu bloķēt parādniekam pieeju naudai no bankomāta un internetbankā.

Sarunāt ar tiesu izpildītāju patiešām neko nevar. Taču parādniekam ir iespēja vienu reizi mēnesī bankā klātienē no sava konta izņemt naudas summu vienas minimālās mēnešalgas apmērā  - 320 eiro vai tikai 165 eiro, ja parādu piedziņa ir saistīta ar uzturlīdzekļu lietām. Kā arī, ja ir nepilngadīgs bērns, tad klāt iepriekšminētajai summai vēl nāk 64,03 eiro. Šādas tiesības parādniekam nodrošina Civilprocesa likuma 594.pants

Vairāk par parādu piedziņas jauno kārtību var izlasīt skaidrojumā „Parādu piedziņa 2014.gadā – izmaiņas un jaunā kārtība”.

 Vienlīdz Jums kā parādniekam ir jāapzinās, ka parādsaistības Jūsu vietā neviens nekārtos un parādu nedzēsīs. Tas būs jāatmaksā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas