E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5726
Lasīšanai: 2 minūtes

Par valsts pārvaldes darbinieka ikgadējo novērtēšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. novembrī, 2014
Sarmīte

Labdien! Darbinieks valsts pārvaldē ir sācis strādāt šā gada jūnijā, bet viņa novērtēšana pirms pārbaudes laika beigām veikta septembrī. Iestādē ikgadējā novērtēšana tiek veikta novembra mēnesī. Vai darbinieks jānovērtē arī šajā gadā ikgadējās novērtēšanas ietvaros (par periodu no septembra līdz novembrim)? Ja viņš netiks novērtēts šajā gadā, vai, veicot viņa ikgadējo novērtēšanu nākamā gada novembrī, netiks pārkāpts Ministru kabineta 29.01.2013. noteikumu Nr.66 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību" 4.1.apakšpunktu, kas nosaka, ka darbinieka novērtēšana jāveic katru gadu?

A
atbild:
20. janvārī, 2015
Valsts kanceleja
Eva Upīte, direktores vietniece valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības jautājumos

Būtiski izprast, ka katrā iestādē ir noteikts laiks, kad un kā tiek organizēta vērtēšana. Nodarbinātajam ikgadējā vērtēšana var būt, piemēram, pēc 7 mēnešiem, taču tā var būt arī pēc viena gada. Galvenais, lai nodarbinātajam novērtēšana tiktu veikta par katru gadu.

Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu nosaka, ka vērtēšana jāveic katru gadu, bet vadītājam – reizi divos gados; noteikumi nenosaka, pēc cik mēnešiem jāveic novērtēšana.

Novērtēšanas sarunā viena no sadaļām ir „Uzdevumi un mērķi nākamajam periodam – gadam”. Tātad apmēram pēc gada tiks veikta ikgadējā novērtēšana par iepriekšējā periodā sasniegto.

Situācija, kad nodarbināto novērtē pirms pārbaudes laika beigām (konkrētajā gadījumā – septembrī), visticamāk, veikta, lai pārliecinātos, ka persona var izdarīt noteiktos pienākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas