E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5719
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnudārzs Rīgā nedeklarētam bērnam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. novembrī, 2014
Sanita

Labdien. Vēlos uzzināt, kā ir, ja es pati māte neesmu deklarējusies Rīgā, bet dzīvoju. Un bērnam deklarētā dzīvesvieta ir Sigulda. Vai man pienāksies kāds atbalsts no valsts privātajam bērnudārzam? Bērnudārzs Purvciemā. Un kā ar valsts dārziņu, vai maksa neatšķirsies, ja neesmu deklarējusies Rīgā? Vai tikšu vispār dārziņā? Kaut esmu jau rindā, protams, ļoti garā rindā, ka bērnam būs tik 5 gadi, ka tiks. Ļoti gaidīšu no jums informāciju, ja var arī uz e-pastu.

A
atbild:
05. decembrī, 2014
Rīgas dome
Indra Vilde, Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Ja bērnam ar vienu no vecākiem deklarētā dzīvesvieta nav Rīga, tad bērnu, protams, var reģistrēt rindā uz Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi/-ēm, taču jārēķinās ar to, ka vispirms tiks uzņemti bērni, kuriem deklarētā dzīvesvieta ir Rīgas administratīvajā teritorijā, un tikai pēc tam, ja iestādē būs brīvas vietas, ir iespēja uzņemt citās pašvaldībās deklarētos bērnus, to nosaka Rīgas domes saistošie noteikumi, kuri pieejami RD IKSD interneta vietnē www.iksd.riga.lv sadaļā „Normatīvie akti”.

Ja būs tāda iespēja un bērns tiks uzņemts Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, tad vecākiem būs jāmaksā tikai par ēdināšanu kā jebkuram, kas apmeklē Rīgas pašvaldības pirmsskolu.

Par izglītības pakalpojuma saņemšanu Rīgas pirmsskola saņems finansējumu no Siguldas pašvaldības, vadoties pēc izglītības iestāžu savstarpējiem norēķiniem, kas notiek starp pašvaldībām.

Obligāti mazulim tiks nodrošināta vieta Rīgas pašvaldības pirmsskolās no 5 gadu vecuma tikai pie nosacījuma, ka viņš un viens no vecākiem ir deklarēts Rīgā, jo likums nosaka, ka katrai pašvaldībai ir jānodrošina savā teritorijā deklarētajiem bērniem izglītības pakalpojums, sākot no obligātā izglītības vecuma, proti, 5 gadu vecuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas