E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5708
Lasīšanai: 2 minūtes

Par neizmantota papildatvaļinājuma un asins donora atpūtas dienas apmaksu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. novembrī, 2014
Jasmina

Tiek likvidēta mana amata vieta valsts pārvaldē un tiek piedāvāta vieta citā pilsētā un, ja pārmaiņām nepiekrīt, esmu informēta arī par kompensācijas saņemšanu utt. Ikgadējo atvaļinājumu esmu jau izmantojusi pilnībā, taču neizmantots palika papildatvaļinājums, kas ir 7 darba dienas (pēc novērtēšanas, darba rezultāta), turklāt man kā donorei vēl ir divas neiesniegtas izziņas papildus atpūtas dienām (kuras neizmantoju tūlīt pēc asins nodošanas)ar domu pievienot papildatvaļinājumam. Tāpēc jautājums, vai darba devējam ir jāsamaksā par šo neizmantoto papildatvaļinājumu un vai man ir tiesības iesniegt šīs izziņas par neizmantotām atpūtas dienām, jo izziņu datējums ir darba tiesisko attiecību laikā? Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
28. janvārī, 2015

No aprakstītās situācijas izriet, ka esat novērtēta un par saņemto vērtējumu Jums iestāde piešķīra papildatvaļinājumu  - 7 darba dienas. 

Iepazīstoties ar jautājumā aprakstīto situāciju, Valsts kanceleja sniedza šādu atbildi: „Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 42.pants nosaka, ka apmaksātu papildatvaļinājumu var piešķirt, taču vienlaicīgi saņemtais novērtējums pats par sevi automātiski nedod tiesības uz papildatvaļinājumu. No Jūsu teiktā secināms, ka papildatvaļinājums nav piešķirts, jo neesat rakstījusi iesniegumu par tā piešķiršanu. Līdz ar to papildatvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav iespējama. 

Par jautājumu par apmaksātajām atpūtas dienām pēc asins nodošanas - nodarbinātajam ir tiesības uz apmaksātu atpūtas dienu. Savstarpēji vienojoties, šo atpūtas dienu var piešķirt citā laikā, nevis tūlīt pēc asins nodošanas. Tomēr ne Darba likumā, ne arī Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā nav noteikts, ka atpūtas dienas pēc asins nodošanas būtu kompensējamas naudā.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas