E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5697
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja kvalitātes pakāpe iegūta 2012.gadā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2014
Karīna Freiberga

Esmu pedagogs, kurš ieguva 4.kvalitātes pakāpi 2012.aprīlī. Man izdotajā dokumentā nav norādīts, uz cik gadiem piešķirta šī pakāpe. 2012.gadā arī nebija nekādu MK noteikumu, kuri regulētu pakāpes termiņu un pienākumus, kuri man būtu jāveic turpmāk kā šīs pakāpes ieguvējai. MK noteikumi Nr.350 parādījās tikai šogad jūnijā. Vai tajos ierakstītās prasības kvalitātes pakāpju pretendentiem un ieguvējiem ir saistošas arī tādiem skolotājiem kā man, kuri 2012.gadā nebija informēti par turpmākajiem spēles noteikumiem?

A
atbild:
08. decembrī, 2014
Izglītības un zinātnes ministrija
Laura Zaharova, Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante

Kvalitātes pakāpes apliecinājumos par iegūto 4.kvalitātes pakāpi Eiropas Sociālā fonda projekta “Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” ietvaros ir ietverta norāde par apliecinājuma derīguma termiņu. 4.kvalitātes pretendentiem tas ir 31.08.2017.

Vienlaikus informējam, ka MK noteikumu Nr.350 “Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas kārtība” 6.punkts paredz, ka 4.kvalitātes pakāpe apliecina pedagoga prasmi kvalitatīvi un metodiski daudzveidīgi izmantot pedagoģiskā procesa organizēšanai un vadīšanai izvirzītos nosacījumus kā vadlīnijas, radoši bagātinot pedagoģisko procesu. Vienlaikus pedagogam ir visaptveroša pedagoģisko procesu izpratne, un viņš vienas vai vairāku pašvaldību līmenī aktīvi iesaistās pašvaldības attīstības plānošanas dokumentos noteikto uzdevumu īstenošanā, kā arī savas metodiskā darba pieredzes nodošanā. Tādējādi pašvaldībai ir tiesības, īstenojot savas prioritātes izglītībā, izmantot 4.kvalitātes pakāpes ieguvēju uzkrāto profesionālā darba pieredzi, pieaicinot viņus tajās aktivitātēs, kur pašvaldības ieskatā pedagogs ar savu ieguldījumu varētu nodrošināt produktīvu rezultātu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 61 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas