E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5693
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Par darba svētku dienās apmaksas kārtību IeVP darbiniekiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2014
Ēiks

Labdien! Vēlos saņemt skaidrojumu par Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu darbinieku atlīdzības likuma 14.panta 6.punktu "Amatpersonas (darbinieki), izņemot karavīrus un Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, saņem piemaksu par virsstundu darbu vai darbu svētku dienās 100 procentu apmērā no tām noteiktās stundas algas likmes, vai arī tām kompensē virsstundu darbu, piešķirot apmaksātu atpūtas laiku atbilstoši nostrādāto virsstundu skaitam citā nedēļas dienā". Tātad likums neparedz piemaksas par virsstundu darbu vai darbu svētku dienās cietumu apsargiem un uzraugiem?

A
atbild:
26. novembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu darbinieku atlīdzības likums nosaka virsstundu darba un darba svētku dienās apmaksas un kompensēšanas kārtību arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes sistēmā dienējošiem. Tā ir atrunāta likuma 14.panta 7., 10.,10¹.,11. punktā.

Minētajos punktos ir noteikts, ka dienesta pienākumu pildīšanu virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika kompensē, atbilstoši piešķirot atpūtas laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas