E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5669
Lasīšanai: 2 minūtes

Gāzes pistoles var reģistrēt elektroniski vai klātienē Valsts policijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. novembrī, 2014
Dmitrijs

Labdien! Kur var reģistrēt gāzes ieročus? Paldies.

A
atbild:
26. novembrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma pārejas noteikumu 4.punkts nosaka: gāzes ieroči, kas iegādāti pirms šā likuma spēkā stāšanās (pirms 01.01.2011.), jāreģistrē līdz 2014.gada 31.decembrim.

Gāzes ieročus, kas iegādāti pirms 2011.gada, var reģistrēt elektroniski vai personiski ierodoties kādā no Valsts policijas reģionālo struktūrvienību Atļauju sistēmas nodaļām.

Lai veiktu elektronisku gāzes ieroča reģistrāciju, izmantojot portāla www.latvija.lv jauno e-pakalpojumu “Ieroču reģistrācija, atļauju, licenču un sertifikātu pārbaude”, tajā jāreģistrējas ar kādu no trim autentifikācijas iespējām – ar internetbankas starpniecību, eID karti vai elektroniskā paraksta viedkarti, uzklikšķinot uz attiecīgās ikonas.

Savukārt, dodoties uz kādu no Valsts policijas Atļauju sistēmas nodaļām, jāņem vērā to pieņemšanas laiki, kurus var apskatīt Valsts policijas mājas lapā, sadaļā “Kontakti”, tālāk spiežot uz “Licencēšanas un atļauju sistēmas birojs” vai šajā saitē: http://www.vp.gov.lv/?id=435&said=62&topid=0.

Lai reģistrētu gāzes ieroci klātienē, jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments un reģistrējamais ierocis, uz kura labi saredzams gravētais ieroča numurs. Reģistrācijas iesniegumā būs jānorāda savi personas dati, gāzes ieroča veids, marka, numurs, modelis un sērija.

Gāzes ieroči, kas nav marķēti atbilstoši Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma prasībām, pirms to reģistrācijas jāiesniedz marķēšanai komersantam, kas saņēmis licenci ieroču remontam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas