E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5621
Lasīšanai: 2 minūtes

Par darba uzteikumu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2014
Baiba

Sveiki! Ja cilvēkam ir 2.grupas invaliditāte, visu šo laiku ir strādāts (12 gadi) vienā uzņēmumā, bet ir iedots darba uzteikums. Vai 1) pienākas šī kompensācija trīs algu apmērā (jo līgumā nekas nav minēts par citu vienošanos)? 2) vai ir jābūt konkrētam laikam, cik vēl jānostrādā pēc uzteikuma iedošanas no vadības puses? 3) vai ar šo invaliditāti var iestāties bezdarbniekos un saņemt bezdarbnieka pabalstu?

A
atbild:
19. novembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jūsu jautājumā nav norādīts, kāds ir uzteikuma pamats. No tā ir atkarīgs, vai darba devējam ir jāmaksā atlaišanas pabalsts, jo ne vienmēr tas jāmaksā.

Arī darba devēja uzteikuma termiņi ir atšķirīgi – atkarībā no uzteikumā minētajiem iemesliem – nekavējoties, 10 dienas, viens mēnesis.

Pēc darba zaudēšanas var reģistrēties par bezdarbnieku. Tiesības uz bezdarbnieka pabalstu neietekmē invaliditāte. Bezdarbnieka pabalstu var saņemt, ja ir veiktas obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam ne mazāk kā 9 mēnešus pēdējo 12 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas