E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5603
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Par interneta veikala reģistrāciju

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. novembrī, 2014
Kristīne

Vai SIA ir jāveic kāds papildus reģistrs, ja tas vēlas atvērt savu interneta veikalu?

A
atbild:
19. novembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā „Par nodokļiem un nodevām” ir paskaidrota tīmekļa vietnes kā struktūrvienības definīcija, proti, struktūrvienība — juridiskās personas vai uz līguma vai norunas pamata izveidotu fizisko un juridisko personu grupu vai to pārstāvju (citas personas) teritoriāli nošķirta saimnieciska vienība, kuras atrašanās vietā tiek veikta saimnieciskā darbība Latvijas Republikā vai ārpus tās. Struktūrvienībai nav juridiskās personas statusa.

Par struktūrvienību uzskata arī tīmeklī izvietotas preču vai pakalpojumu tirdzniecības un pasūtījumu pieņemšanas vai komplektēšanas sistēmas, kurām ir tīmekļa vietne un lietotāju reģistrācijas sistēma, pasūtījumu sistēma vai norēķinu sistēma, kuras uzturētājs atrodas Latvijas Republikā vai ārpus tās. 

Tātad, ja pārdod preces vai piedāvā pakalpojumus internetā, par šo darbību ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests, līdzīgi kā tiek reģistrētas nodokļu maksātāja struktūrvienības. 

Lai noskaidrotu konkrēti, vai un kādā gadījumā uz Jums varētu attiekties tīmekļa vietnes kā struktūrvienības reģistrācija, kādi tam ir priekšnoteikumi, jāsazinās ar Valsts ieņēmumu dienestu. 

E-komerciju regulē Informācijas sabiedrības pakalpojumu likums. Tas definē, ka informācijas sabiedrības pakalpojums ir “distances pakalpojums (puses vienlaicīgi nesatiekas), kuru parasti sniedz par maksu, izmantojot elektroniskus līdzekļus (elektroniskas datu apstrādes un uzglabāšanas, tajā skaitā ciparu saspiešanas, iekārtas) un pēc pakalpojuma saņēmēja individuāla pieprasījuma”. Informācijas sabiedrības pakalpojumi ietver preču un pakalpojumu elektronisku tirdzniecību, komerciālo paziņojumu sūtīšanu, iespēju piedāvāšanu informācijas meklēšanai, piekļuvei pie tās un informācijas ieguvei, pakalpojumus, kas nodrošina informācijas pārraidi elektronisko sakaru tīklā vai piekļuvi elektronisko sakaru tīklam, informācijas glabāšanu. 

E-komercijā jāņem vērā arī Patērētāju tiesību aizsardzības likums, un Ministru kabineta noteikumi Nr.255 "Noteikumi par distances līgumu".

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas