E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5584
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādnieks nevar noteikt, kādu parāda summu atmaksās

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2014
Dzidra

Labdien! Esmu algots darbinieks. Viena pati uzturu trīs bērnus. No algas man saskaņā ar tiesu izpildītāju izsniegtiem izpildu rakstiem veic ieturējumus 50% apmērā. Vai varu lūgt tiesu izpildītājiem (vairāki tiesu izpildītāji) izskatīt iespēju, ka es pati maksāju viņiem visiem 20% no algas, attiecīgi proporcionāli sadalot. Saprotu, ka CP likums nosaka 50% no algas, bet, ja es nevaru uzturēt bērnus, apmaksāt dzīvokli ar atlikušo algas daļu, tad kādai iespējai taču ir jābūt, lai atvieglotu savu finanšu situāciju. Jau iepriekš paldies.

A
atbild:
20. novembrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes vecākā juriste Elīna Avota apstiprina, ka Civilprocesa likums vai citi normatīvie akti neparedz iespēju, ka parādnieks varētu vienoties ar zvērinātu tiesu izpildītāju par kādu citu ieturamo summu apmēru vai pats noteikt apmaksājamā parāda apmēru.

Civilprocesa likuma 594.panta otrajā daļā noteikts: ja piedziņa uz darba samaksu tiek vērsta kā Jūsu gadījumā pēc vairākiem izpildu dokumentiem, tad Jums katrā gadījumā pēc ieturējumu izdarīšanas jāsaglabā darba samaksa un tai pielīdzinātie maksājumi 50 procentu apmērā, bet ne mazāk kā minimālās mēneša darba algas apmērā un uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta 64,03 eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas