E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5579
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Jāvēršas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2014
kristine

Labdien! Man tāds jautājums, biju precējusies Īrijā, mans vīrs pēc tautības ir pakestānis, laulībā dzimis dēls. Tagad esam šķīrušies pie notāra, un viņš ir parakstījis papīru, ka maksās alimentus. Dotajā brīdī viņš apprecējās savā valstī, bet strādā Īrijā, viņam tur savs bizness. Kur es varu griezties, ja viņš atsakās maksāt alimentus?

A
atbild:
21. novembrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Šim nolūkam  Eiropas Savienības dalībvalstīs ir spēkā speciāls normatīvais akts – Eiropas Savienības Padomes 2008.gada 18.decembra Regula (EK) Nr.4/2009 par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, nolēmumu atzīšanu un izpildi un sadarbību uzturēšanas saistību lietā (Uzturlīdzekļu regula). Minētā regula atvieglo jau esošu noslēgtu publisku aktu vai tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu izpildi vai jauna tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu pieņemšanu citā ES dalībvalstī, ja prasītājs un atbildētājs dzīvo dažādās ES valstīs. 

Uzturlīdzekļu piedziņas kārtība katrā dalībvalstī atšķiras, tāpēc, lai noskaidrotu, kā konkrēti Jums rīkoties un vai noslēgtā vienošanās šajā gadījumā var būt par pamatu pārrobežu piedziņas uzsākšanai, vai tomēr būs jāsniedz prasība Latvijas vai Īrijas tiesā, aicinām vērsties Latvijas centrālajā iestādē, kas palīdz pārrobežu  uzturlīdzekļu pieteikumu sagatavošanā un pārsūtīšanā starp Eiropas Savienības dalībvalstīm - Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) administrācijā

 Vairāk lasiet LV portāla skaidrojumā „Viens no vecākiem dzīvo citā ES valstī, uzturlīdzekļus nemaksā. Ko darīt?”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas