E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5558
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagoga tiesības uz profesionālo pilnveidi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. novembrī, 2014
Inga

Jautājums ir par Izglītības likuma 52.pantu - manām kā pedagoga tiesībām izmantot 30 kalendārās dienas triju gadu laikā savas izglītības un profesionālās meistarības pilnveidei, saglabājot pamatalgu iestādē, kurā strādāju pamatdarbā. Neskaidrība ir par gadījumu, ja kursi notiek tikai otrdienās mēneša garumā, vai varu pretendēt uz pamatalgas saglabāšanu? Paldies par atbildi.

A
atbild:
07. novembrī, 2014

Izglītības un zinātnes ministrija norāda: Izglītības likuma 52.panta 4.punkts nosaka, ka pedagogam ir tiesības, saglabājot pamatalgu izglītības iestādē, kurā pedagogs strādā pamatdarbā, 30 kalendārās dienas triju gadu laikā izmantot savas izglītības un profesionālās meistarības pilnveidei.

Pedagogam, kuram ir tarificētas kontaktstundas un ir jāīsteno izglītības programma, ieteicams profesionālās kompetences pilnveidi plānot skolēnu brīvlaikos, lai tas netraucētu skolēniem apgūt mācību priekšmeta programmu. Ja tas nav iespējams, tad ieteicams vienoties ar izglītības iestādes vadītāju par kādu citu darba organizācijas veidu. Nebūtu atbalstāms gadījums, kad ilgstošas pedagoga profesionālās kompetences pilnveides dēļ zaudētājs būtu skolēns.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas