E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5555
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma kompensācija naudā, pārtraucot darba attiecības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. oktobrī, 2014
Jūlija

Lūdzu Jūs sniegt skaidrojumu - mums darbinieks slimoja 11 mēnešus (līdz 27.10.2014.), pēc tam vienu dienu nostrādāja 8 stundas (28.10.2014.), un 29.10.2014. darbinieks atbrīvots no darba. Lūdzu Jūs sniegt skaidrojumu, kā pareizi mums aprēķināt darbiniekam vidējo izpeļņu - atlīdzība par neizmantoto atvaļinājumu.

A
atbild:
05. novembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darbiniekam pienākas kompensācija par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu. Darba likuma 152.pants nosaka: laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, ieskaita laiku, kad darbinieks bijis faktiski nodarbināts pie attiecīgā darba devēja, un laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, ieskaitot pārejošas darbnespējas laiku.

Pārtraucot darba attiecības, jāsamaksā nostrādātajam laikam proporcionālu neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju naudā. To paredz Darba likuma 149.panta 5.daļa.

Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma laiku izmaksājamo summu aprēķina, dienas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu skaitu atvaļinājuma laikā.

Vidējās izpeļņas aprēķināšana noteikta likuma 75.pantā. Vidējā izpeļņa šajā gadījumā būtu jāaprēķina, pamatojoties uz oktobrī nostrādāto dienu.

Par darba tiesisko attiecību jautājumiem un maksājumiem darbinieka atlaišanas gadījumā jāuzzina Valsts darba inspekcijā, konsultatīvie tālr. 67 186 522; 67 186 523.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas