E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5512
Lasīšanai: 2 minūtes

Var rakstīt kolektīvu vēstuli, var problēmas risināt pārrunu ceļā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. oktobrī, 2014
Tatjana

Labdien, man tāds jautājums. Ko man darīt un kā rīkoties? Es īrēju no pagasta dzīvokli, pie mūsu mājas kaut kur 2 vai 3 metri attālumā no mūsu mājas uzcelti garāži, tur jaunieši uztaisīja autoservisu, uztaisīja apkuri, dūmi nāk tieši logos, mašīnas salasās tik daudz, ka nevaram tikt savas šķūni paņemt malku. Es sūdzējos pagasta priekšniekam, daudz viņam rakstīju, lai pieņem mērus, bet no viņas nekādu rīcību neredzu. Palīdziet, lūdzu, ko man darīt un kur es varu vērsties pēc palīdzības? Paldies.

A
atbild:
28. oktobrī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Īstenībā cits neviens Jums palīdzēt nevar kā vien pašvaldība. Ja nelīdz individuāla sūdzība, tad mājas iedzīvotājiem ir jāraksta kolektīva vēstule ar parakstiem, un pašvaldībai uz to ir jāatbild mēneša laikā.

Ja automašīnu remontēšana nav jauniešu vaļasprieks, bet viņi par to no klientiem prasa samaksu, varat rakstīt Valsts ieņēmumu dienestam (VID), ka Jūsu pagalmā notiek komercdarbība un interesēties, vai tā ir likumīga. Ja VID inspektors atklās nelikumīgu komercdarbību, par to būs jāmaksā sods un, ja pakalpojuma sniedzēji nereģistrēsies kā komercdarbības veicēji, tiem sava darbība būs jāpārtrauc.

Taču jāņem vērā, ka jebkurš attiecību saasinājums nes līdzi jaunas konfliktsituācijas, tādēļ automašīnu novietošanas un dūmu jautājumu varbūt varat atrisināt pārrunu ceļā – arī vēlams, ka tajās piedalās iespējami vairāk mājas iedzīvotāju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas