E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5510
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par atteikšanos no galvotāja

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. oktobrī, 2014
Ieva Arāja

Labdien. Vēlos uzzināt, vai banka ir tiesīga mainīt bankas procentu likmi, ja es vēlos veikt nelielas izmaiņas noslēgtajā hipotekārajā līgumā, kas neskar pašu kredītu summu un atmaksas termiņus, bet vēlos noņemt galvotāju? Esmu savlaicīgi veikusi visus maksājumus, nav bijuši kavējumi, pati vienpersoniski veicu katru mēnesi pārskaitījumus bez galvotāja līdzdalības un mani ienākumi atļauj nomaksāt kredītu.

A
atbild:
29. oktobrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nevarētu gan uzskatīt, ka atteikšanās no galvinieka ir nelielas izmaiņas aizdevuma līgumā.  Ja reiz galvotājs ir bijis nepieciešams, tātad bez tā acīmredzot hipotekāro kredītu  banka vispār nebūtu izsniegusi.

Galvojuma mērķis ir saistību nodrošināšana, tāpēc tiek vērtētas arī galvinieka spējas saistību kārtošanā, ja gadījumā aizņēmējs pats tās nevarētu pildīt. Ja kredītiestāde piekrīt  galvojuma atcelšanai, tā var prasīt citu papildu nodrošinājumu. Ja aizdevuma saņēmējs prasa mainīt sākotnējos līguma nosacījumus, tātad kredītiestāde arī var izvirzīt savas prasības. Nedz galvinieks drīkst vienpusēji atkāpties no galvojuma saistības, nedz aizņēmējs – nepildīt savas saistības, kuras uzņemoties ir parakstīts arī galvojuma līgums. Līgumos, ko esat parakstījuši, ir jābūt atrunātam, kādā veidā risināmas domstarpības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas