E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5503
Lasīšanai: 3 minūtes

Maznodrošinātā statusu piešķir pašvaldības sociālais dienests

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. oktobrī, 2014
ieva kundziņa

Kā varu apstiprināt statusu maznodrošinātais? Kurā iestādē jāvēršas pēc palīdzības sakarā ar jauniem elektrības tarifiem? Esmu vientuļais pensionārs, pensija 263.54 EU. Vai iespējams vēl kāds pabalsts? Dzīvoju centra rajonā.

A
atbild:
24. oktobrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Sakarā ar to, ka no nākamā gada 1.janvāra paaugstināsies elektrības cena, trūcīgajiem un maznodrošinātajiem paredzēts atbalsts: par mēnesī patērētajām 100 kilovatstundām būs jāmaksā mazāk - 11,64 centi par vienu kilovatstundu (tas ir tikpat, cik ir pašreizējais starta tarifs). 

Lai kārtējā mēnesī trūcīgā vai maznodrošinātā persona saņemtu šo atbalstu, iepriekšējā mēnesī ir jābūt piešķirtam trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusam. Pašvaldībai būs pienākums informēt "Latvenergo" par iedzīvotājiem, kuriem ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss. 

Lai saņemtu maznodrošinātas personas statusu, jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Informācijas tālrunis: 67105048. 

Rīgā cilvēks atzīstams par maznodrošinātu, ja viņa vidējie ienākumi mēnesī nepārsniedz 320 eiro; atsevišķi dzīvojošiem vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējiem – 400 eiro mēnesī.

Atsevišķi dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējam maznodrošinātā statusu piešķir uz 6 mēnešiem. 

Sociālajā dienestā jāiesniedz iztikas līdzekļu deklarācija. Piešķirot trūcīgā vai maznodrošinātā statusu, Sociālais dienests vērtē ne tikai regulāros ienākumus, bet arī uzkrājumus un īpašumus. 

Sociālajā dienestā uzzināsiet, uz kādiem pabalstiem un kādā apmērā Jums ir tiesības. Piemēram, tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu ir personām, kuras ir deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei, ja atsevišķi dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējam vidējie ienākumi nepārsniedz 355,72 eiro mēnesī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas