E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5470
Lasīšanai: 2 minūtes

Par uzņēmuma līgumu un nodokļiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. oktobrī, 2014
Dagnija

Labdien. Ar mani tika noslēgts uzņēmuma līgums. Iepriekš neesmu strādājusi. Nodokļu grāmatiņa ir noformēta. Neesmu nedz individuālais komersants, nedz pašnodarbinātais vai saimnieciskās darbības veicējs. Kādi nodokļi man ir jānomaksā, kad un cik ilgā laikā?

A
atbild:
29. oktobrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja neesat reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja, komercsabiedrība (vai iestāde) no izmaksātās atlīdzības ieturēs iedzīvotāju ienākuma nodokli un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas kā no algota darba ienākuma darba līguma gadījumā. Jums pašai nodokļu maksājumi nav jāveic. Būtu bijis korekti, ja uzņēmumā vai iestādē, kas Jums piedāvāja šādu līgumu, arī paskaidrotu jautājumus, kas saistīti ar nodokļiem.

Vēl jāpiebilst, ka juridiskajai personai, izmaksājot atlīdzību fiziskai personai uz uzņēmuma līguma pamata, ir pienākums pārliecināties par to, vai fiziskā persona ir reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja. 

Par uzņēmuma līgumu un tā atšķirībām no darba līguma varat izlasīt Maijas Grebenko sagatavotajā grāmatā „Darba un atpūtas laika uzskaite un apmaksa” (LBAS izdevums, 2013.g., ievietots internetā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas