E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5457
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzturlīdzekļu apmērs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. oktobrī, 2014
Sandra

Man ir jautājums saistīts ar alimentiem. Manam vīram tiesas spriedumā par alimentu maksāšanu ir punkts, kur saka, ka, minimālajai algai ceļoties, ceļas arī alimenti, bet viņš nestrādāja Latvijā un dzīvo ārzemēs, un nesaņem algu Latvijā. Ko darīt tādā situācijā?

A
atbild:
30. oktobrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Šajā gadījumā jāņem vērā nevis bērna tēva algas apmērs citā valstī, bet minimālās mēnešalgas apmērs Latvijā un bērna vecums.  

Saskaņā ar MK noteikumiem Nr.665 „Noteikumi par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi” valstī noteiktā minimālā mēneša darba alga normālā darba laika ietvaros šobrīd ir 320 eiro. 

Savukārt Ministru kabineta noteikumi Nr.37 „Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam” paredz katra vecāka pienākumu katru mēnesi nodrošināt saviem bērniem minimālos uzturlīdzekļus šādā apmērā: 

  • katram bērnam no viņa piedzimšanas līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai – 25% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas un šobrīd tie ir 80 eiro
  • katram bērnam no 7 gadu vecuma sasniegšanas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai – 30% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, šobrīd tie ir 96 eiro mēnesī

Līdz ar to, lai bērna tēvs izpildītu tiesas spriedumu, viņam jāmaksā uzturlīdzekļi ne mazāk par Ministru kabineta noteikto minimālo apmēru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas