E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5448
Lasīšanai: 3 minūtes
2
3
2
3

Amonija nitrāta uzglabāšana

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. oktobrī, 2014
Nikolajs

Sveiki! Vēlējos uzzināt, kādi normatīvie akti regulē amonija nitrāta uzglabāšanas noteikumus? Kā arī, vai pastāv reģistrs, kurā tiek reģistrētas tās fiziskas/juridiskas personas, kuras iegādājas amonija nitrātu lietošanai zemkopībai un vai notiek jebkāda veida pārbaudes sakarā ar amonija nitrāta uzglabāšanas noteikumu ievērošanu? Paldies!

A
atbild:
30. oktobrī, 2014

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā skaidro: „Mēslošanas līdzekļu (tai skaitā amonija nitrāta) uzglabāšana ir darbība ar ķīmiskām vielām vai maisījumiem. Līdz ar to prasības amonija nitrāta uzglabāšanai izriet no

Minerālmēslu uzglabāšanai (darbība - iekārtas iepakoto organisko un neorganisko ķīmisko vielu, ķīmisko produktu vai starpproduktu uzglabāšanai, ja uzglabā vairāk nekā 10 tonnu ķīmisko vielu, ķīmisko produktu vai starpproduktu) ir jāsaņem atļauja B kategorijas piesārņojošās darbības veikšanai, kurā tiek ietvertas prasības uzglabāšanai, uzskaitei u.c.” 

Atļauju nosacījumu ievērošanas kontroli nodrošina Valsts vides dienests. 

Savukārt Augu aizsardzības dienestā skaidro: „Saskaņā ar Mēslošanas līdzekļu aprites likuma 5.panta 6. un 7.apakšpunktu tirdzniecības vietās personai, kas vēlas iegādāties mēslošanas līdzekli, kurā amonija nitrāta slāpekļa saturs ir 16 procentu vai vairāk no mēslošanas līdzekļa masas, ir jāuzrāda pircēja apliecinājums par to, ka mēslošanas līdzekli izmantos tikai augu mēslošanai, kā arī tirgotājam grāmatvedības reģistrā jānorāda pircēja nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs (juridiskām personām) vai personas kods (fiziskai personai). 

Savukārt tirgotājam par šāda mēslošanas līdzekļa iegādi grāmatvedības reģistrā norāda:

1) amonija nitrātu saturoša mēslošanas līdzekļa nosaukumu un pamatsastāvu;

2) pircēja Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru (juridiskajai personai) vai personas kodu (fiziskajai personai).”

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas