E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5383
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par valsts iestādes darbinieku novērtēšanu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2014
Ludmila

Labdien! Gribētu precizēt Ministru kabineta 2012.gada 10.jūlija noteikumu Nr.494 „Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” 4.4.2.punktu par atkārtotu novērtēšanu. Pie kādiem nosacījumiem tā var notikt, ja ikgadējās novērtēšanas rezultāts, piemēram, it ļoti labi vai labi? Kādam laikam būtu jāpaiet, lai vadītājs varētu lemt par atkārtotas novērtēšanas rīkošanu, ja viņš ir tiesīgs to veikt vairākkārt gada laikā?

A
atbild:
19. novembrī, 2014
Valsts kanceleja
Eva Upīte, direktores vietniece valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības jautājumos

Ministru kabineta 2012.gada 10.jūlija noteikumu Nr.494 „Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” 4.2.punktā minēto atkārtotu novērtēšanu izmanto 51.punktā minētajā gadījumā, tas ir, ja ikgadējā novērtēšanā nodarbinātā rezultātu kritērijos (mērķu un uzdevumu izpilde, amata pienākumu izpilde) ir vērtējums "neapmierinoši".

Trīs līdz sešu mēnešu laikā tiek dots laiks, lai uzlabotu darbu izpildi, un tiek veikta atkārtota novērtēšana. Taču vēršam uzmanību uz to, ka novērtēšanas periodam vispārējā kārtībā nav obligāti jābūt gadam. Iestāde var noteikt, ka novērtēšana notiek katru ceturksni vai pusgadu, jo noteikumi paredz, ka tā nedrīkst būt retāk kā 1 reizi gadā, taču var būt biežāk.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas