E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5378
Lasīšanai: 2 minūtes

Par cilvēka ar invaliditāti sociālo aprūpi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2014
Inese

Labdien! Vai tāds veikals kā MEGO var būt divām firmām, un tās savu saistību viena ar otru neatbalsta, un kur tad griezties, ja ir sūdzība. Agrāk tā nebija, ka varēja dot vienādus nosaukumus dažādām firmām. Ir vēl arī tāds jautājums, ir kaimiņš, kuram ir draudzene, viņa apgādībā sakarā ar 1.grupas invaliditātes piešķiršanu, burtiski cilvēks piesiets pie gultas, runāt ar nevar. Noslēdza līgumu viņš ar VSAA un kopēju līgumu, viņš parakstījās, tagad pamanījām daudzus pārkāpumus no kopējas puses. Viņš gribēja dabūt citu, viņam teica, ka nav iespējams, kamēr pati slimniece nav uzrakstījusi iesniegumu un parakstījusi. Rodas jautājums, vai tā var tik tiešām būt un kāpēc, kad pieņēma darbā, tad invaliditātes piekrišana nebija vajadzīga un paraksts ne tik. Iepriekš paldies.

A
atbild:
10. oktobrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja Jums ir zināms, ka cilvēks ar 1.grupas invaliditāti netiek pienācīgi aprūpēts, tad par to ir jāinformē savas pašvaldības sociālais dienests. Jo sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību organizē pašvaldības sociālais dienests. Pašvaldības saistošajos noteikumos nosaka arī aprūpes mājās nodrošināšanu. 

Savukārt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra izmaksā invaliditātes pensiju un  1.grupas invalīdiem papildus arī  īpašas kopšanas pabalstu, ja tāds pabalsts ir pieprasīts un piešķirts. Šo pabalstu izmaksā pašam invalīdam, nevis viņa kopējam. 

Kas attiecas uz jautāto par firmām ar diviem nosaukumiem: ja vēlaties iesniegt sūdzību, tad jāvēršas tajā vietā (konkrētā adresē esošā uzņēmumā, veikalā), kura darbs (preces, pakalpojums) Jūs neapmierina.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas