E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5368
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja īpašums nav ierakstīs zemesgrāmatā 6 mēnešos, nodeva par 50% lielāka

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2014
Kristīne Krūmiņa

Labdien! Ņemot vērā, ka Ministru kabineta noteikumu Nr.1250 "Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā" 16.1punkts stājās spēkā no 2014.gada 1.jūlija. Sakiet, lūdzu, vai šī prasība par nodevas paaugstināšanu ir attiecināma uz līgumiem un nostiprinājuma lūgumiem, kuri ir noslēgti 2011.gadā, bet finansiālo apsvērumu dēļ vēl nav iesniegti zemesgrāmatā?

A
atbild:
10. oktobrī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja īpašumtiesības līdz 2014.gada 1.jūlijam nav nostiprinātas zemesgrāmatā, tad neatkarīgi no iemesliem, kāpēc tas nav izdarīts, vēršoties zemesgrāmatā ar dokumentiem par īpašumtiesību nostiprināšanu, būs jāmaksā par 50% lielāka nodeva, jo tiek ņemts vērā darījuma līguma noslēgšanas datums.

Valsts nodeva par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā tiek  diferencēta atkarībā no nekustamā īpašuma iegūšanas veida (pirkuma līgums, dāvinājuma līgums, mantojums). Un tās apmēri katrā no gadījumiem ir minēti Ministru kabineta noteikumos Nr.1250 "Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā" .

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas