E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5360
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Aizbildnis atbalstu kā aizbilstamā aukle nesaņems

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. oktobrī, 2014
Maija

Esmu aizbildne savas nepilngadīgās meitas bērnam. Meita mācās Ogres tehnikumā. Esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, līdz mazmeitai paliks gads un seši mēneši. Esmu pensijā. Mazmeita ir pieteikta bērnudārzā. Vai varu saņemt valsts apmaksātu pabalstu, ja mazmeita netiek uzņemta bērnudārzā pēc pusotra gada sasniegšanas?

A
atbild:
29. oktobrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Kamēr esat bērna likumīgā pārstāve (aizbildne), saņemt valsts atbalstu kā bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēja (auklīte) savam aizbilstamajam nevarat.

Bērnu tiesību aizsardzības likuma 50.3pants noteic, ka bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējs nodrošina bērna uzraudzību bērna dzīvesvietā vai citā bērna uzraudzībai paredzētā vietā, ja vecāki vai persona, kuras aprūpē bērns nodots, nevar to nodrošināt savas prombūtnes laikā.

Lai saņemtu valsts atbalstu situācijā, kad netiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, normatīvie akti pieļauj iespēju, ka noteiktā kārtībā reģistrēta aukle var būt, piemēram, bērna pilngadīgā māsa, brālis vai vecmāmiņa, ja vien šī persona izpilda normatīvajos aktos izvirzītās prasības. 

Sīkāk par to izklāstīts e-konsultācijā par līdzīgu jautājumu „Omīte var reģistrēties kā auklīte”. Taču par bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēju nevar kļūt bērna māte, tēvs vai bērna likumīgais aizbildnis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas