E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5343
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Līdzfinansējuma pieprasījumu iesniedz katru mēnesi

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2014
Santa

Labdien. Man sanāca tāda situācija, ka noslēdzām līgumu ar privāto bērnudārzu un pusi jāmaksā mums un pusi pašvaldība, bet mēneša beigās netiek piešķirts līdzfinansējums, jo pēkšņi pasaka, ka neesam deklarēti Rīgā, kaut gan mēs deklarējām dzimtsaraksta nodaļā. Jautājums tāds, kāpēc tad to mums nevarēja pateikt uzreiz, nevis mēneša beigās, kad rēķins ir izdots un neko nevar mainīt? Jeb varbūt ir iespēja, ka var kaut ko pārskatīt, ka tomēr pašvaldība atmaksās to pusi par iepriekšējo mēnesi?

A
atbild:
22. oktobrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Vispārējo kārtību, kādā pašvaldība līdzfinansē privāta bērnudārza izmaksas, ja bērns ir reģistrēts uzņemšanai pašvaldības bērnudārzā, bet pakalpojumu saņem privātā pirmsskolas izglītības iestādē, nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr.1523 „Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei”. 

Saskaņā ar šo noteikumu 12. un 13.punktu privātā izglītības iestāde katru mēnesi līdz piektajam datumam pašvaldības noteiktajā kārtībā iesniedz pašvaldībā pieprasījumu par iepriekšējo mēnesi pašvaldības atbalsta saņemšanai. Pēc pieprasījuma saņemšanas pašvaldība 10 darbdienu laikā pārbauda informāciju un pārskaita pašvaldības atbalstu par iepriekšējo mēnesi attiecīgās privātās izglītības iestādes bankas kontā.

 Tikmēr Rīgas saistošie noteikumu Nr.123 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” 55.punkts paredz, ka Rīgas pašvaldības līdzfinansējums pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai privātā izglītības iestādē piešķirams un izmaksājams, ja pastāv šādi nosacījumi:

  1. bērns ir vismaz pusotru gadu vecs;
  2. bērna un vecāku vai bērna likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā;
  3. bērnam nav nodrošināts pašvaldības finansēts vai līdzfinansēts pirmsskolas izglītības pakalpojums;
  4. valsts izglītības informācijas sistēmas datu bāzē ir reģistrēti dati, ka bērns ir uzņemts un apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē.  

Pārskati un līdzfinansējuma pieteikums privātai izglītības iestādei jāiesniedz katru mēnesi, un praktiski tas nozīmē, ka tās pārstāvim ir jāpaļaujas uz vecāku sniegto informāciju, ka bērns atbilst pašvaldības noteiktajām prasībām un finansējums tiks piešķirts. Diemžēl privāta bērnudārza pārstāvim nav citas iespējas vecāku sniegto informāciju pārbaudīt, kā vien ticēt uz vārda. 

Ja, Jūsuprāt, pieņemot lēmumu par līdzfinansējuma atteikumu, ir notikusi kļūda, šis jautājums jārisina, vēršoties pašvaldībā. Papildus informējam, ka visvieglāk un ātrāk pārbaudīt informāciju par deklarēto dzīvesvietu, kā arī mainīt deklarēto dzīvesvietu iespējams portālā www.latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu „Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana”.    

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas