E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5307
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
3
3

Skolotāja slodze – 40 stundas nedēļā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. septembrī, 2014
Anita

Vai, tarificējot skolotāja algu, atstāj tikai 40 stundas, bet visas stundas, kas ir virs 40 - netarificē, bet pedagogam tās jāvada par velti? Vai tā ir likumīgi? Kā rīkoties, jo citu pedagogu uz 4-5 stundām nevar uzaicināt?

A
atbild:
10. oktobrī, 2014

Izglītības un zinātnes ministrija skaidro:

Atbilstoši MK noteikumu Nr.836 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 36.punktam pedagoga darba slodze – kopējais tarificēto stundu skaits nedēļā (gadā) – nedrīkst pārsniegt Darba likumā noteikto normālo nedēļas darba laiku – 40 stundas nedēļā, neskaitot promesoša pedagoga aizvietošanu.

Atbilstoši noteikumu 8.punktam pedagogu darba algu (darba samaksas daļu, kas noteikta, ņemot vērā pedagoga mēneša darba algas likmi un slodzi) katru gadu nosaka izglītības iestādes vadītājs, veicot tarifikāciju, kurā norāda katra pedagoga slodzi atbilstoši izglītības programmas mācību priekšmetu stundu plānam un pedagogam noteiktajiem papildu pienākumiem (klases audzināšana, stundu (nodarbību) gatavošana, rakstu darbu labošana, individuālais darbs ar izglītojamajiem).

Noteikumu 34.punktā norādīts, ka pedagoga darba slodzē ieskaitāma mācību stundu (nodarbību, lekciju) vadīšana un to sagatavošana. Vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības pedagogu un profesionālās izglītības iestāžu pedagogu darba slodzē ieskaitāms arī individuālais darbs ar izglītojamajiem, rakstu darbu labošana, kā arī klases (grupas) audzinātāja pienākumu veikšana.

Par mācību procesa nodrošināšanu atbild iestādes vadītājs.

IZM uzsver, ka pedagoga likme nedrīkst pārsniegt Darba likumā noteiktās 40 stundas nedēļā un likt viņam strādāt vairāk ir nelikumīgi.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas