E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5276
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Var lūgt veikt nepieciešamās darbības tiesas sprieduma piespiedu izpildei

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. septembrī, 2014
Aiga

Kur lai meklējam palīdzību? Manam dēlam jau pirms gada bērna māte patvaļīgi, kamēr dēls atrodas darbā, aizveda meitiņu uz Angliju. Tajā pašā dienā iesniedzām papīrus tiesā par bērna patvaļīgu aizvešanu. Tiesa notika Anglijā, un spriedums bija, ka bērns paliek pie mātes, bet tēvam vairākas reizes gadā ir tiesības ar bērnu tikties. Un zināmu laiku arī atvest pie sevis uz Latviju. Bet mums vēl līdz šim bērna māte nav ļāvusi pat parunāt pa telefonu ar bērnu, kur nu vēl tikties!

A
atbild:
29. septembrī, 2014
Tieslietu ministrija
Evija Šteinmane, Dzimtsarakstu departamenta Dzimtsarakstu nodaļas juriste

Viens no variantiem ir vērsties pie jurista Anglijā un lūgt veikt nepieciešamās darbības Anglijas tiesas sprieduma piespiedu izpildei.

Informāciju par pieteikšanos valsts nodrošinātai juridiskajai palīdzībai Apvienotajā Karalistē var atrast šeit, savukārt informāciju par praktizējošiem speciālistiem ģimenes tiesībās, kuri sniedz valsts nodrošināto juridisko palīdzību var atrast meklētājā.

Otrs variants. Atbilstoši Hāgas 1980.gada 25.oktobra Konvencijas par starptautiskās bērnu nolaupīšanas civiltiesiskajiem aspektiem 21.pantā noteiktajam, vecākam, kuram ir ierobežotas vai liegtas saskarsmes tiesības ar viņa bērnu, kurš dzīvo citā Konvencijas dalībvalstī, ir tiesības iesniegt pieprasījumu par saskarsmes tiesību nodrošināšanu.

Tēvs var izmantot iespēju iesniegt pieprasījumu par savu saskarsmes tiesību īstenošanu ar bērnu. Pieprasījuma standarta veidlapa, kā arī paraugs tās aizpildīšanai pieejams ministrijas mājas lapā www.tm.gov.lv, sadaļā – „Starptautiskā sadarbība” – „Bērnu prettiesiskā aizvešana/ aizturēšana” – „Ja bērns aizvests no Latvijas uz ārvalsti”.

Nepieciešamības gadījumā, lai iegūtu detalizētāku informāciju minētajā jautājumā, var sazināties ar ministrijas Tiesiskās sadarbības departamenta Bērnu lietu sadarbības nodaļu pa tālruņiem 67036846 vai 67036836.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas