E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5262
Lasīšanai: 2 minūtes

Elektrifikācija objektā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. septembrī, 2014
M.Lasmanis

Labdien! Ārvalstī reģistrēta sabiedrība komercdarbības veikšanai iegādājas Latvijas Republikā rūpniecības objektu (nekustamo īpašumu). Rūpniecības objekta pārņemšanas valdījuma laikā radās strīds ar iepriekšējiem īpašniekiem. Lai izmantotu objektu tā primāriem mērķiem, objektā ir nepieciešama elektrifikācija. Sabiedrība vērsās ar lūgumu „Latvenergo” un „Sadales tīklā” noslēgt ar jauno īpašnieku. „Sadales tīkls” atteicās noslēgt līgumu, norādot, ka iepriekšējais lietotājs nepiekrīt līguma laušanai un līdz ar to viņiem nav tiesību slēgt līgumu ar sabiedrību. Kā šādā situācijā sabiedrībai aizsargāt savas intereses?

A
atbild:
24. oktobrī, 2014

Tieši kādas intereses sabiedrība vēlas aizsargāt? Iesakām Jums griezties AS „Latvenergo” un risināt šo jautājumu tieši ar pakalpojuma sniedzēju, jo mums nav zināmi līguma, kas slēgts ar iepriekšējo īpašnieku, nosacījumi, nav zināms Jūsu statuss un vai esat zemesgrāmatā reģistrēts īpašnieks utt.

Bez šādas būtiskas informācijas nevaram sniegt izsmeļošu un precīzu atbildi par interešu aizsardzību, bet katrā ziņā Satversmes 92.pants nosaka, ka ikviens var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas