E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5222
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Ģimenes vai ārstējošais ārsts nosūta personu invaliditātes ekspertīzes veikšanai

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2014
Anna

Labdien! Esmu vēža slimniece un gribēju zināt, vai, pēc pusgada slimošanas pagarinot slimības lapu līdz gadam, pienākas arī grupa?

A
atbild:
22. septembrī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Invaliditātes likuma 5.panta otrā daļa noteic, ka invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanas kritērijus, termiņus un kārtību reglamentē Ministru kabinets. 2010.gada 28.decembra Ministru kabineta noteikumi Nr.1209 „Noteikumi par prognozējamas invaliditātes, invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanas kritērijiem, termiņiem un kārtību” paredz, ka ģimenes vai ārstējošais ārsts nosūta personu invaliditātes ekspertīzes veikšanai un darbspēju zaudējuma procentuālā apmēra noteikšanai. Komisijas amatpersona pieņem lēmumu, pamatojoties uz ārstu ekspertu veikto personas funkcionēšanas ierobežojuma izvērtējumu un uz tā pamata sastādīto ekspertīzes aktu ar priekšlikumiem par prognozējamas invaliditātes vai invaliditātes, vai darbspēju zaudējuma procentuālo apmēru, to cēloni un iespējamo termiņu.

Jautājumi par nosūtīšanu uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju Jums jānoskaidro pie sava ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas