E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5193
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

UGF izmaksā ne vairāk par tiesas nolēmumā noteikto

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2014
Iveta

Labdien, ja alimentus nemaksā tēvs un viņa vietā maksā valsts, bet tagad ir pacelta maksa, jo mēs vēl saņemam 45 eiro (30 Ls). Vai man jākārto atkal visi papīri, vai tas notiek automātiski (bērnam ir 13 gadi)?

A
atbild:
22. septembrī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 8.panta otrā daļa noteic, ka fonda administrācija, pamatojoties uz iesniedzēja iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem, izmaksā iesniedzējam no fonda līdzekļiem uzturlīdzekļus par katru bērnu tādā apmērā, kādu, pamatojoties uz Civillikuma 179.panta piekto daļu, noteicis Ministru kabinets, bet ne vairāk par tiesas nolēmumā noteikto.

 Tas nozīmē, ja tiesas nolēmumā par uzturlīdzekļu piedziņu ir noteikts bērna uzturam piedzīt fiksētu summu - Ls 30 (45 eiro) mēnesī, fonda administrācijai nav tiesiska pamata izmaksāt vairāk par tiesas nolēmumā noteikto

 Šī situācija pati no sevis nemainīsies un ir jāsniedz jauna prasība tiesā par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.37 „Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam” minimālais uzturlīdzekļu apmērs katram bērnam no 7 gadu vecuma sasniegšanas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai ir 30% no minimālās mēneša darba algas. 2014.gadā tie ir 96 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas