E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5166
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedziņa tiesiskās aizsardzības procesā nav iespējama

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2014
gatis

Labdien, gribu uzzināt, vai var vērst prasību par naudas piedziņu pret uzņēmumu, kuram ir ierosināts tiesiskās aizsardzības process?

A
atbild:
24. oktobrī, 2014

Tiesiskās aizsardzības process (TAP) ļauj parādniekam atjaunot savu spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks. Pēc sekmīgas TAP īstenošanas parādnieks ir nokārtojis savus parādus un sekmīgi turpina uzņēmējdarbību, tādējādi tiesiskās aizsardzības process ir risinājums komersantiem, kuriem nav līdzekļu tūlītējai parādu samaksai, bet kuri vēlas turpināt uzņēmuma darbību un saredz iespēju turpmāk sekmīgi darboties.

Tiesiskās aizsardzības process dod neatsveramu iespēju izvairīties no parādu piedziņas procesiem, uz laiku atlikt parādu samaksu vai pat samazināt parādus, lai uzņēmums varētu netraucēti turpināt savu saimniecisko darbību, pelnīt un pamazām veikt parādu atmaksu. Taču tiesiskās aizsardzības process nav iespējams, ja lielākā daļa kreditoru nepiekrīt tiesiskās aizsardzības procesam un tajā norādītajai parādu atlikšanai, sadalīšanai termiņos vai samazināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas