E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3910
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Par valsts un pašvaldības atbalstu privātam bērnudārzam vai auklei

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2014
Jānis Blūms

Labdien, vēlos uzzināt, vai MK noteikumiem Nr.403, kuri tika komentēti 2013.gada nogalē: "Precīzs regulējums, uz kādiem nosacījumiem pašvaldības un valsts atbalsts tiks piešķirts un pārtraukts no 2014.gada 1.janvāra, pagaidām nav zināms, jo MK noteikumi Nr.403 ir spēkā līdz šā gada 31.decembrim" ir kādi šī brīža risinājumi? Tīmeklī atbildi neatrodu.

A
atbild:
10. martā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

2013.gada 16.jūlija Ministru kabinetu noteikumus Nr.403, kas noteica, kā tiek aprēķināts un izmaksāts valsts atbalsts par bērniem no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā bērna sagatavošana pamatizglītības ieguvei, ja bērns saņem pakalpojumu pie privāta pakalpojuma sniedzēja, sākot ar 2014.gada 1.janvāri, aizstāj divi jauni ministru kabineta noteikumi. 

Vieni attiecināmi uz to, kā tiek nodrošināts pašvaldības un valsts atbalsts privāta bērnudārza līdzfinansēšanai, ja netiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Tie ir 2013.gada 17.decembra MK noteikumi Nr.1529  „Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei”. 

Savukārt otri MK noteikumi attiecas uz valsts atbalstu privāta bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēja (aukles) līdzfinansēšanai, ja pašvaldība nenodrošina ar vietu bērnudārzā. Tie ir 2013.gada 10.decembra MK noteikumi Nr.1462 „Kārtība, kādā tiek piešķirts un aprēķināts valsts atbalsts par bērnu no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja”. 

Vairāk informācijas par izmaiņām attiecībā uz pašvaldības un valsts atbalstu privātas pirmsskolas izglītības iestādes līdzfinansēšanai varat izlasīt  LV portāla skaidrojumā „Turpinās valsts atbalsts privātajos bērnudārzos”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas