E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3248
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Bērna pilsonību var apstrīdēt

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2013
Liga Drele

Bērns, kurš dzīvo ārvalstīs, un viens no viņa vecākiem nav Latvijas Republikas pilsonis. Viņš vēlas apstrīdēt pilsonību. Vai tas ir iespējams? (Bērna vecāki nav dzīvojuši kopā un bērna reģistrācijas laikā nezināja neko viens par otru, tāpēc Latvijas Republikas vēstniecībā iesniegumu iesniedza māte - Latvijas pilsone). Un kā Latvijas Republika varētu aizsargāt šādā gadījuma no tēva, kas uzradās pēc laika un sāk nostādīt savus noteikumus?

A
atbild:
12. decembrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Vienam no vecākiem ir iespējams apstrīdēt bērna pilsonību. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Personu statusa kontroles nodaļas pārstāve skaidro: „Lēmumu par bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni var apstrīdēt Administratīvā procesa likuma 79.panta kārtībā, proti, administratīvo aktu var apstrīdēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, bet, ja rakstveidā izdotajā administratīvajā aktā nav norādes, kur un kādā termiņā to var apstrīdēt, - viena gada laikā no tā spēkā stāšanās dienas.” 

Lai aizsargātu bērna intereses, māte var vērsties pēc palīdzības bāriņtiesā Latvijā (arī rakstot e-pastu par radušos situāciju), kas sadarbībā ar Tieslietu ministriju var palīdzēt atrisināt radušās problēmas. Vēl ir iespējams vērsties mātes un bērna pašreizējās mītnes valsts bērnu tiesību aizsardzības institūcijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas