E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3227
Lasīšanai: 2 minūtes

Apķīlāt parādnieka mantu var jebkurā izpildes procesa stadijā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2013
Ināra Rātfeldere

No zv. tiesu izpildītāja man tika atsūtīts paziņojums par pienākumu izpildīt nolēmumu par parāda atmaksu. Izdevējiestāde - tiesa. Tur rakstīts, ka mans pienākums izpildīt nolēmumu ir līdz š.g. 25.novembrim. Sakiet, lūdzu, vai tiesu izpildītājs bija tiesīgs bloķēt manu bankas kontu jau 4.novembrī un vēl - kāpēc no tiesas nebija neviena paziņojuma ?

A
atbild:
03. decembrī, 2013
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Zvērināts tiesu izpildītājs pēc paziņojuma sagatavošanas, ko Jūs arī saņēmāt, par pienākumu izpildīt tiesas nolēmumu var dot rīkojumu kredītiestādei par naudas līdzekļu apķīlāšanu. Civilprocesa likuma 555.panta septītā daļa nosaka, ka zvērināts tiesu izpildītājs jebkurā izpildes procesa stadijā var apķīlāt parādnieka mantu, tajā skaitā noguldījumus kredītiestādē. 

Tas nozīmē, ka zvērināts tiesu izpildītājs var dot rīkojumu kredītiestādei par naudas līdzekļu apķīlāšanu arī pirms paziņojumā par pienākumu izpildīt nolēmumu norādītā termiņa iestāšanās. 

Ja parādnieks pirms zvērināta tiesu izpildītāja sagatavotā paziņojuma par pienākumu izpildīt nolēmumu nav saņēmis informāciju par parāda atmaksu (no tiesas), tad viņam ir tiesības vērsties pie zvērināta tiesu izpildītāja, lai noskaidrotu konkrēto šī izpildu dokumenta izdevēju.  Ieteicams ir vērsties rakstiski.

Pēc tam parādnieks var vērsties pie izpildu dokumenta izdevēja, lai noskaidrotu, kādēļ viņam nav paziņots par parāda atmaksu. Zvērināta tiesu izpildītāja rīcībā šāda informācija, kāpēc paziņojums no dokumenta izdevēja nav saņemts, nebūs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas