E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3061
Lasīšanai: 3 minūtes
2
1
2
1

Auklīšu apmācību kursi

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. oktobrī, 2013
Mia

Labdien, sakiet, lūdzu, kur Rīgā persona var iegūt nepieciešamo apmācību, lai varētu saņemt no valsts auklītes darba apmaksu (100 Ls)? Cik maksā šāda apmācība? Jau iepriekš pateicos par sniegto atbildi.

A
atbild:
24. oktobrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Viena no prasībām, lai varētu reģistrēties par aukli Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā, ir apgūt profesionālās pilnveides izglītības programmu bērnu aprūpes jomā (ne mazāk kā 40 stundas klātienē), ja personai, kas vēlas reģistrēties auklīšu reģistrā, nav vidējās profesionālās vai augstākās pedagoģiskās izglītības vai nav iegūta aukles profesionālā kvalifikācija.

Šādiem kursiem ir jābūt akreditētiem Izglītības kvalitātes valsts dienestā (IKVD). IKVD mājaslapas sadaļā „Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrācija” ir pieejams izglītības iestāžu, kas piedāvā profesionālās pilnveides izglītības programmu bērnu aprūpes jomā (ne mazāk kā 40 stundu apjomā) visā Latvijā, saraksts. Pašlaik šādus kursus piedāvā 17 izglītības iestādes, 11 no tām programmu apgūt piedāvā Rīgā.   

Par to, cik varētu izmaksāt šāda apmācība, Jums jāinteresējas attiecīgajā mācību iestādē. Jārēķinās, ka 40 stundu klātienes mācību kursu aptuvenā mācību maksa ir 120 Ls un tie var ilgt pat divus mēnešus. Izglītības iestāde var piedāvāt apmaksāt kursus pa daļām.

Ja Jums ir profesionālā pieredze bērnu aprūpē, bet līdz šim nav iegūta atbilstoša izglītība, ir iespēja iegūt aukles kvalifikāciju, nokārtojot kvalifikācijas eksāmenu. Pašlaik šādu iespēju piedāvā tikai viena izglītības iestāde - mācību centrs „BUTS”, ar kuru IKVD ir noslēdzis deleģēšanas līgumu par ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanu aukles profesionālajā kvalifikācijā (3.profesionālās kvalifikācijas līmenis).

Lai nokārtotu kvalifikācijas eksāmenu, mācību centrā ir jāpiesakās uz divu stundu bezmaksas konsultāciju. Kvalifikācijas eksāmena kārtošana ir maksas pakalpojums, kura cena ir noteikta ar 2012.gada 19.jūnija Ministru kabineta noteikumiem Nr.432 „Noteikumi par profesionālās izglītības iestāžu un eksaminācijas centru sniegto maksas pakalpojumu cenrādi”. Tā ir atkarīga no kvalifikācijas eksāmena kārtotāju skaita un svārstās no Ls 36,72, ja novērtējamo personu skaits ir 12, līdz Ls 238,49, ja eksāmenu kārto viena persona.

Vairāk informācijas par bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrācijas kārtību iespējams atrast IKVD mājaslapā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas