E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2644
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Ģimene

Pienākums gādāt par bērnu ir vispārējs

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūlijā, 2013
Māris Mārtiņš

Maksāju uzturlīdzekļus bijušajai sievai mūsu kopīgā bērna uzturēšanai, ir tiesas spriedums. Bijusī sieva nestrādāja. Visu laiku sūdzējās, lai maksāju vairāk, jo viņai maz naudas, nekam nepietiek, viņas tēvs palicis bez darba un nevar palīdzēt utt. Pēc mūsu šķiršanās bērns dzīvo pie viņas vecākiem, viņa pati vēlreiz apprecējās, un viņai piedzima vēl viens bērns. Uz jautājumu, kāpēc bērns dzīvo ar vecvecākiem, teica, ka vīra dzīvoklī maz vietas visiem, tāpēc bērns tikai nakšņo pie viņas vecākiem, bet pa dienu esot pie viņas, kaut gan, cik redzēju, bērns bija kopā ar vecmammu. Pagājušogad bijusī sieva aizbrauca uz ārzemēm. Kā viņa saka, sākumā ceļot, bet tagad it kā arī strādāt. Bērns palicis pamests Latvijā. Turpinu pārskaitīt uzturlīdzekļus viņai uz kontu. Par bērnu rūpējas viņas vecāki. Nezinu, vai nauda tiek līdz bērnam un vai viņa pati strādā un kaut ko pārskaita bērnam. Vai man jāturpina pārskaitīt viņai uzturlīdzekļi? Ko es varu darīt šajā situācijā? Negribu, lai bērna nauda tiktu tērēta uz viņa mātes izklaidēm.

A
atbild:
25. jūlijā, 2013
Zaida Kalniņa
LV portāls

Neraugoties uz situācijas aprakstu, kas liek Jums šaubīties par bērna uzturlīdzekļu izmantošanu, Jums arī turpmāk, pildot tiesas spriedumu, jāturpina maksāt uzturlīdzekļi bērna mātei, jo cita sprieduma uzturlīdzekļu lietā nav.

Civillikuma 179.panta otrā daļa noteic, ka pienākums gādāt par bērna uzturēšanu neizbeidzas, ja bērns ir šķirts no ģimenes vai nedzīvo kopā ar vienu no vecākiem vai abiem vecākiem. 

Vienlaikus Jums ir tiesības vērsties pie bērna vecmāmiņas, lai noskaidrotu patieso situāciju. Ja attiecības ar bijušās sievas vecākiem ir saspīlētas, Jūs varat vērsties bāriņtiesā, lūdzot palīdzību noskaidrot situāciju par bērna audzināšanu un uzturu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas