E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2600
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Piedziņa uz naudu kontā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūlijā, 2013
Ieva Ždanoviča

Labdien! Lūdzu paskaidrot - manam vīram ZTI ir uzlicis aizliegumu uz bankas kontu. Tātad mēnesī viņš drīkst izņemt no konta 200 Ls. Trīs mēnešus iepriekš bijām iesnieguši dokumentus VID par pārmaksātā IIN atmaksu. Jūlijā vīrs izņēma no sava konta 200 Ls un tajā pat jūlijā tika pārskaitīti nodokļi, kurus, protams, saņēma VID. Vai no šīs naudas drīkst veikt ieturējumus un vispār vai varēja šo naudu (visu) noņemt vai varēja tos 50%?

A
atbild:
26. jūlijā, 2013
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja pareizi sapratām jautāto, tad jūlijā Jūsu vīra kontā tika ieskaitīta Valsts ieņēmumu dienesta atmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksas summa par deklarētajiem attaisnotajiem izdevumiem.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes vecākā juriste Vidaga Daniševska norāda: „Ja parādniekam attiecīgajā mēnesī kontā jau saglabāti naudas līdzekļi Ls 200 apmērā, tad uz pārējo naudas summu, tai skaitā uz naudu, kas kontā ieskaitīta vēlāk, zvērināts tiesu izpildītājs drīkst vērst piedziņu, izņemot gadījumus, kad kontā ieskaitīti tādi naudas līdzekļi, uz kuriem nedrīkst vērst piedziņu. Valsts ieņēmumu dienesta atmaksātā IIN attaisnoto izdevumu summa neietilpst naudas summās, uz kurām nedrīkst vērst piedziņu.

Vēršot piedziņu uz naudas līdzekļiem kredītiestādē, zvērināts tiesu izpildītājs ir tiesīgs vērst piedziņu uz noguldījumiem pilnā apmērā (ar nosacījumu, ka attiecīgajā mēnesī ir saglabāti Ls 200) līdz parāda un sprieduma izpildes izdevumu summas segšanai.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas