E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2554
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Politika
1
1

No 1.jūlija sabiedrība var iesaistīties tiesību aktu projektu izstrādē

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2013
Elīna

Vai es kā privātpersona varu iesniegt savus priekšlikumus tiesību aktu projektam? Kad to ir iespējams izdarīt, kādos posmos to ir iespējams izdarīt?

A
atbild:
04. jūlijā, 2013
Laura Platace
LV portāls

Jebkurš sabiedrības loceklis var iesniegt savus priekšlikumus tiesību aktu projektam. To paredz Ministru kabineta noteikumi Nr.970 „Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā”. Šo noteikumu 3.punkts noteic, ka iesaistīties attīstības plānošanā drīkst formālās sabiedrības grupas, piemēram, biedrības, nodibinā­jumi, arodbiedrības, darba devēju organizācijas, reliģiskās organizācijas, neformālās sabiedrības grupas, piemēram, nereģistrētas iniciatīvu grupas, interešu apvienības, kā arī atsevišķas fiziskas personas (sabiedrības pārstāvji). 

Šā gada 1.jūlijā stājās spēkā grozījumi minētajos noteikumos. Ar grozījumiem šo noteikumu 5.punkts tagad noteic, ka valsts institūcijai ir jāiesaista sabiedrība to tiesību aktu projektu izstrādē, kas būtiski maina esošo regulējumu vai paredz ieviest jaunas politiskās iniciatīvas. Savus priekšlikumus sabiedrības pārstāvji var iesniegt vismaz 14 dienas pirms tiesību akta iesniegšanas Valsts sekretāru sanāksmē

Lai iesaistītu sabiedrību, atbildīgajai iestādei ir pienākums sabiedrību par to informēt, publicējot attiecīgu paziņojumu savā mājaslapā, kā arī nepieciešamības gadījumā izplatīt to citos sabiedrībai pieejamos veidos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas