E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2449
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Valsts policijas darbību regulē likums

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2013
Sergejs

Vai Valsts policijai administratīvo pārkāpumu lietā ir tiesības izņemt un apskatīt manu intīmo personīgo informāciju, kas saglabāta fotokamerā, videokamerā, ierakstus mobilajā telefonā, piezīmju grāmatiņā bez manas piekrišanas?

A
atbild:
25. jūlijā, 2013
Valsts policija
Lita Juberte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Vēlamies uzsvērt, ka katrs administratīvā pārkāpuma gadījums ir individuāls un jautājumā izklāstītie apstākļi ir ļoti neskaidri.

Taču, atbildot pēc būtības, jānorāda uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 256.pantu par personas aplūkošanu un mantu apskati, kurā noteikts, ka to var izdarīt tam pilnvarotas, tajā skaitā arī Valsts policijas, amatpersonas. Tāpat kodeksā noteikts, ka "mantu apskate notiek tās personas klātbūtnē, kuras īpašumā vai valdījumā šīs mantas atrodas. Neatliekamos gadījumos šīs mantas var apskatīt bez īpašnieka (valdītāja) klātbūtnes. Par personas aplūkošanu un mantu apskati sastāda atsevišķu protokolu vai izdara ierakstu protokolā par administratīvo aizturēšanu".

Administratīvā pārkāpuma vietas apskates gaitā pilnvarotā amatpersona var izņemt administratīvā pārkāpuma priekšmetus un izdarīšanas rīkus (LAPK 256.1 pants par administratīvā pārkāpuma vietas apskati).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas