E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1987
Lasīšanai: 3 minūtes

Transporta līdzekļa vadītāja atestāts nepilsonim nav nepieciešams

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2013
Evita Noreiko

Labdien! Mums ir tāda situācija, ka Polijā ceļa policija apstādināja tālbraucēju, kurš ir Latvijas nepilsonis un uzlika 100 Ls apmērā sodu, atsaucoties uz to, ka viņam kā nepilsonim nemaz neesot tiesības Latvijā strādāt. Viņi neņēma vērā to, ka viņš Latvijā dzīvo visu mūžu, strādā šeit un maksā nodokļus. Mēs vērsāmies Polijas vēstniecībā, bet viņi tikai "krata galvu". Ko Jūs ieteiktu, kur lai mēs vēršamies tālāk? Vai tad Latvijas pilsoņi un nepilsoņi nevar brīvi šķērsot Polijas robežas? Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
22. februārī, 2013
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Lāsma Lapinska, sabiedrisko attiecību vadītāja
Autotransporta direkcija
Māris Vaics, Licencēšanas daļas vadītājs

PMLP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lāsma Lapinska:

„Latvijas nepilsonim nav nepieciešama darba atļauja, lai strādātu Latvijā.
Iesakām vērsties Polijas iestādē (Polijas policijā, kura uzlika naudas sodu) un precīzi noskaidrot uzliktā naudas soda pamatojumu. Jo Polijas policija nav kompetenta uzlikt administratīvo sodu par nodarbinātības jautājumiem Latvijā.”

Autotransporta direkcijas Licencēšanas daļas vadītājs Māris Vaics:

„Aprakstītā problēma ir saistīta ar Polijas kontrolējošo institūciju atšķirīgu 2009.gada 21.oktobra Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr.1072/2009 par kopīgiem noteikumiem attiecībā uz piekļuvi starptautisko kravas autopārvadājumu tirgum 5.panta b) apakšpunkta attiecināšanu uz transportlīdzekļa vadītāja atestāta nepieciešamību.

Latvijas nepilsoņi ir Latvijas valstspiederīgie un, lai pārvadātājs nodarbinātu Latvijas nepilsoni, tam nav nepieciešama īpaša darba atļauja, tad transporta līdzekļa vadītāja atestāts nepilsonim nav nepieciešams.

Pēc Autotransporta direkcijas rīcībā esošās informācijas, citās valstīs Latvijas nepilsoņiem šādu problēmu nav. Autotransporta direkcija, ņemot vērā autovadītāju sniegto informāciju par šādiem gadījumiem, sadarbībā ar Satiksmes ministriju risina jautājumu, lai pārtrauktu šādu nepamatotu sodu piemērošanu autovadītājiem no Latvijas.”

LV portāls iesaka Jums pēc palīdzības vērsties Latvijas vēstniecībā Polijā, lūdzot noformēt rakstisku iesniegumu poļu valodā, ko iesniegt Polijas policijā. Iesniegumā pamatojiet savu iebildumu par uzlikto naudas sodu, izmantojot šajā konsultācijā sniegto informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas