E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1982
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ar „Hausmaster” jānoslēdz līgums par pakalpojumu sniegšanu

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2013
Olga Graudiņa

Labdien! Turpinot tēmu par namu apsaimniekotāju mātes un meitas uzņēmumiem -- sk. https://lvportals.lv/e-konsultacijas.php?id=1868 Ko tagad darīt tiem iedzīvotājiem, kas apmaksāja rēķinu meitas uzņēmumam pēc mātes uzņēmuma piestādītā rēķina ar meitas uzņēmuma rekvizītiem? Runa ir par to pašu SIA "Namu apsaimniekošana" un SIA "Hausmaster". Vai šis jau veiktais maksājums ir jāatsauc, ja tas ir iespējams izdarīt caur banku? Vai šis maksājums ir apliecinājums tam, ka dzīvokļa īpašnieks norēķinājies par apsaimniekošanu -- ja tas notika pēc tās firmas lūguma, ar kuru ir noslēgts apsaimniekošanas līgums? Paldies!

A
atbild:
21. februārī, 2013

To dzīvojamo māju iedzīvotājiem, kuri sākuši maksāt SIA „Hausmaster” bez jebkādu līgumu noslēgšanas, varu ieteikt tikt skaidrībā par saviem nākotnes nodomiem. Ja viņi uzticas šim uzņēmumam, tad ar to ir jānoslēdz līgums par pakalpojumu sniegšanu, lai būtu likumīgs pamats naudas maksāšanai.

Pašlaik situācija apmēram ir tāda – kādam kabatā ir 50 latu, viņš satiek pretimnācēju un saka – ņem šo naudu un atnes man malku vai notīri ielu! Varbūt viņš to izdarīs, bet varbūt arī ne. Šādi, bez līguma, ceļš ved dziļāk purvā. Jo ilgāk tas turpināsies, jo grūtāk būs no purva izkļūt – jo vairāk naudas iespējams zaudēt.

Atsaukt maksājumu pēc tik ilga laika var tikai ar otras puses piekrišanu, un ir skaidrs, ka tā šādai rīcībai nepiekritīs.
Minēto maksājumu var uzskatīt par nosacītu apliecinājumu tam, ka dzīvokļa īpašnieks ir norēķinājies par apsaimniekošanu. Iedzīvotājiem atliek tikai cerēt, ka „Hausmaster” pārskaitīs „Rīgas siltumam” un citiem pakalpojumu sniedzējiem visu no iedzīvotājiem saņemto naudu.

Ja tā nenotiks, starpība atkal būs jāsedz iedzīvotājiem, jo lielie uzņēmumi netiesāsies ar negodīgo apsaimniekotāju, bet izmantos savas monopoltiesības un ies vieglāko pretestības ceļu - parādu dēļ mājai pakalpojumus vairs nesniegs. Tādu piemēru Rīgā pašlaik ir pietiekami daudz.

Jau iepriekš norādīju, ka ar SIA „Namu apsaimniekošana” noslēgtais līgums nav saistošs finanšu attiecībās ar tā meitasuzņēmumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas