E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1958
Lasīšanai: 3 minūtes

Uzņēmumu reģistrā iesniedzamie dokumenti, veicot izmaiņas SIA

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2013
Ingus Gulbis

Labdien, vēlētos noskaidrot, kādas formalitātes jākārto, ja SIA no viena valdes locekļa pāriet uz diviem valdes locekļiem (klāt nāk 1 jauns), un kapitāldaļas sadala 50% pret 50%.

A
atbild:
21. februārī, 2013
Uzņēmumu reģistrs
Sandra Notruma, referente komunikāciju projektu jautājumos

Saskaņā ar Komerclikuma 224.panta pirmo daļu dalībnieku sapulce ar savu lēmumu ievēlē un atsauc valdes locekļus. Iesniedzot komercreģistra iestādei pieteikumu par valdes locekļa pilnvaru izbeigšanos, izmaiņām pārstāvības tiesībās vai par jauna valdes locekļa ievēlēšanu, pieteikumam pievienojams dalībnieku sapulces protokola izraksts ar attiecīgo lēmumu.

Savukārt Komerclikuma 144.panta pirmās daļas 6.punktā noteikts, ka sabiedrības statūtos norāda sabiedrības valdes skaitlisko sastāvu, nosakot valdes locekļu tiesības pārstāvēt sabiedrību atsevišķi vai kopīgi. Līdz ar to, ja sabiedrības dalībnieki nolemj mainīt valdes skaitlisko sastāvu, ievēlot vēl vienu valdes locekli, dalībnieku sapulcē ir jālemj par grozījumiem statūtos un jāievēlē valdes loceklis.

Tas, kādi dokumenti jāiesniedz, redzams Uzņēmumu reģistra mājaslapā (UR reģistri - Komercreģistrs - Kā veikt grozījumus? - „Izmaiņas statūtos” un „Izmaiņas valdes sastāvā, informācijā par valdes locekļiem vai pārstāvības tiesībās”).

Komerclikuma 187.panta piektajā un sestajā daļā noteikts, ka ierakstu sabiedrības dalībnieku reģistrā ar savu parakstu apliecina valdes priekšsēdētājs vai valdes pilnvarots valdes loceklis. Par izmaiņām sabiedrības dalībnieku reģistra ierakstos valde iesniedz komercreģistra iestādei precizētu dalībnieku reģistra eksemplāru.

Ja daļas tiek atsavinātas, dalībnieku reģistra eksemplāru paraksta arī daļu atsavinātājs un daļu ieguvējs vai arī tam pievieno citus pierādījumus, kas apliecina daļu pāreju. Līdz ar to gadījumā, ja mainās sabiedrības dalībnieku skaits vai mainās daļu sadalījums starp dalībniekiem, Uzņēmumu reģistrā ir jāiesniedz precizēts dalībnieku reģistrs.

Tas, kādi dokumenti jāiesniedz, redzams Uzņēmumu reģistra mājaslapā (UR reģistri - Komercreģistrs - Kā veikt grozījumus? - „Izmaiņas dalībnieku reģistrā”).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas