E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1553
Lasīšanai: 2 minūtes

Pedagoga darba alga un profesionālā pilnveide

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. oktobrī, 2012
Inguna B

Labdien! Vai darba devējs (izglītības iestādes vadītājs) ir tiesīgs maksāt pedagogam mēneša darba algu zemāku par MK noteikumos Nr.836 noteikto, ja pedagogs nav izpildījis MK noteikumos Nr.431 noteiktās prasības par savas profesionālās kvalifikācijas pilnveidi? Paldies.

A
atbild:
06. novembrī, 2012
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Stīpniece, Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta speciāliste

Pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes un mēneša darba algas noteikšanas kārtību nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr.836 „Pedagogu darba samaksas noteikumi”. Mazāk par normatīvajos aktos noteikto zemāko mēneša darba algas likmi darba devējs nedrīkst maksāt.

Prasības pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai atbilstoši pedagogu profesijām noteiktas MK noteikumos Nr.347 „Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai”. Savukārt MK noteikumi Nr.431 „Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtība” nosaka pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtību. Pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kvalifikācijas pilnveidi un plāno to sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā viņš strādā.

Ja pedagogs nepilda normatīvajos aktos un, iespējams, arī darba līgumā iekļauto prasību regulāri pilnveidot savu profesionālo kvalifikāciju, izglītības iestādes vadītājs var piemērot sankcijas saskaņā ar Darba likumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas