E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1544
Lasīšanai: 2 minūtes

Vēsturiskai ēkai palīdzība vēl jāgaida

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. oktobrī, 2012
Svetlana Galina

Labdien! Dzīvoju Liepājā, māja ir vēsturiska 1917.gada, diezgan bēdīgā stāvoklī (ārpuse un iekšpuse), dzīvokļi visi privatizēti (tie ir 6). LNA neliekas zinis, ka vajadzētu viņu restaurēt, kā arī labot... Jautājums: vai ir iespējams pieteikties eiro projektam uz šīs mājas renovāciju? Tomēr taču vēsturiska un pilsētas centrs.

A
atbild:
12. novembrī, 2012
Liepājas pilsētas pašvaldība
Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbildot uz Jūsu jautājumu, pašvaldībai diemžēl nav informācijas par to, ka šobrīd būtu pieejams kāds Eiropas struktūrfondu finansējums vēsturisku ēku renovācijai. Nākamais Eiropas struktūrfondu  finansējuma plānošanas periods sāksies 2014.gadā, kad valstiskā līmenī atbilstoši Nacionālā attīstības plānā iestrādātajām koncepcijām  tiks apstiprināti virzieni, kam izlietot Eiropas finansējumu. To, kādi projekti tiks atbalstīti Eiropas Savienības plānošanas periodā, pašvaldība nenosaka.

Liepājas pilsētas attīstības plānā, kas šobrīd tiek gatavots 1.redakcijā (sabiedriskā apspriešana notiks gada beigās), tiek iestrādāta koncepcija Liepājas pilsētas kultūrvēsturisko ēku atjaunošanai, bet, ja šādiem projektiem valstiski netiks apstiprināts finansējums, pašvaldība atbilstoši attīstības plānā iestrādātajam risinās jautājumu, kā palīdzēt atjaunot privātpersonām piederošās kultūrvēsturiskās ēkas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas