E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14222
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
3
3

Nodokļa atvieglojuma atjaunošanai VID jāiesniedz izziņa no mācību iestādes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. aprīlī, 2018
Agrita

Bērns 2. martā sasniedza 18 gadu vecumu, turpina mācības 11. klasē ģimnāzijā, kas man liekas pašsaprotami un loģiski, jo mācību gads jau turpinās. Algas lapā parādās, ka apgādībā nav, nodokļa atlaide netiek piemērota. Kur un ar kādu papīru jāgriežas, lai tiktu skaidrībā, jo, elektroniski rīkojoties, nekas nenotiek? Paldies! Gaidīšu atbildi.

A
atbild:
16. aprīlī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 13. panta 3.3 daļā noteikts: lai būtu tiesības uz nodokļa atvieglojumu, nodokļu maksātājs iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam mācību iestādes izsniegtu izziņu, ka tā apgādībā esoša persona pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas (līdz 24 gadu vecumam) turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu.

Tātad izziņa ir jāiesniedz pašam nodokļu maksātājam, kas vēlas, lai piemēro nodokļa atvieglojumu par bērnu, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un turpina mācīties.

Nodokļu maksātājam ir jāaktualizē dati savā elektroniskajā algas nodokļa grāmatiņā. Informācija par algas grāmatiņām atrodama VID mājaslapā.

Lai algas nodokļa grāmatiņā par apgādājamo pievienotu papildu dokumentu (mācību iestādes izziņu), kas pamato nodokļa atvieglojuma piemērošanu, jānospiež spiedpoga “Pievienot papildus informāciju”.

Pamatojums apgādības atjaunošanai ir izziņa no mācību iestādes. To jāskenē un jāpievieno.

Skolas izziņu var arī iesniegt klātienē vai sūtīt pa pastu. VID kontaktinformācija, klientu apkalpošanas centru adreses atrodamas VID mājaslapā. VID informatīvais tālrunis 67120000.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas