E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14133
Lasīšanai: 2 minūtes

Soda piemērošana, ja pārbaudes laikā izdarīts jauns noziedzīgs nodarījums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2018
andris

Ko darīt tādā gadījumā, ja esmu izdarījis noziegumu nosacītā soda laikā, bet ir iespēja taisīt izlīgumu, bet, ja es uztaisu, tad probācija sūta uz tiesu un mani tāpat liek cietumā? Nosacītais sods man ir par 125. panta pirmo daļu, bet noziegums, kuru izdarīju, ir 185. panta pirmā daļa nosacītā soda laikā.

A
atbild:
04. aprīlī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Diemžēl izvērtēt minēto gadījumu, nezinot visas detaļas, nav iespējams. Lai saprastu, vai konkrētajā situācijā ir iespējams kāds risinājums, ieteicams vērsties pie zvērināta advokāta.

Saskaņā ar Krimināllikuma 55. panta desmito daļu, ja nosacīti notiesātais pārbaudes laikā izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu, viņam piespriestais sods ir izpildāms un tiesa nosaka sodu saskaņā ar Krimināllikuma 51. un 52.pantā paredzētajiem noteikumiem.

Piemēram, minētā 51. panta pirmā daļa paredz: “Ja notiesātais pēc sprieduma spēkā stāšanās, bet pirms pilnīgas soda izciešanas izdarījis jaunu noziedzīgu nodarījumu, tiesa jaunajā spriedumā noteiktajam sodam pilnīgi vai daļēji pievieno sodu, kas nav izciests pēc iepriekšējā sprieduma.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas