E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14124
Lasīšanai: 3 minūtes
1
3
1
3

Papildu darbs nedod tiesības uz papildu atvaļinājumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. martā, 2018
Kārlis

Sveicināti! Lūdzu izskaidrot situāciju saistībā ar atvaļinājuma dienu uzkrājumu darbiniekam, kuram pie tā paša darba devēja ir pamatdarbs un viena/vairākas vienošanās (summāri nepārsniedzot pilnu darba laiku mēnesī). Jautājums izriet no Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 2. panta 8. daļas. Pieņemsim, ka šādam darbiniekam ir pamatdarbs un viena vienošanās. Darba stundu sadalījums apmēram 50%/50%. Turklāt abās šajās pozīcijās uzkrājušās 20 neizmantotas atvaļinājuma dienas. Vienošanās līguma termiņš beidzas, pamatdarbs turpinās. 1. jautājums – kas tagad notiek ar tām 20 atvaļinājuma dienām, kas bija uzkrātas papilddarbā (vienošanās)? Situācijas turpinājums. Pēc mēneša tiek noslēgta jauna (cita) papildu vienošanās. Turpmāk darbinieks apmēram 90% no darba laika velta papilddarba veikšanai un tātad no pamatdarba saņem vien apmēram 10% no summārās algas. Vēl pēc trim mēnešiem darbinieks un darba devējs beidzot vienojušies, ka jāiet atvaļinājumā. 2. jautājums – cik apmaksāta atvaļinājuma dienu darbiniekam šajā gadījumā pienākas, kā tiek noteikta vidējā izpeļņa?

A
atbild:
17. aprīlī, 2018
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darbiniekam, kas veic darbu uz noslēgtā darba līguma pamata, saskaņā ar Darba likuma 149. panta pirmo daļu ir tiesības uz četru nedēļu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, neskaitot svētku dienas.

Papildu darbs, kas tiek veikts līdztekus darba līgumā nolīgtajam darbam saskaņā ar noslēgto vienošanos, nedod tiesības uz papildu ikgadējo atvaļinājumu.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 2. panta astotā daļa dod tiesības darbiniekiem, kuri veic dažādus darba pienākumus, piemēram, saskaņā ar darba līgumu strādā par laborantu, bet saskaņā ar vienošanos veic pedagoga pienākumus, tiesības izmantot ārējos normatīvajos aktos paredzēto garāko atvaļinājumu (piemēram, pedagogi – 8 kalendāra nedēļas).

Darba likuma 149. panta pirmā daļa nosaka, ka ikgadējā atvaļinājuma ilgums ir četras kalendāra nedēļas, neskaitot svētku dienas, atsevišķi neizdalot apmaksājamo atvaļinājuma dienu skaitu. Ja atvaļinājums tiek piešķirts amatpersonai (darbiniekam), kura strādā valsts vai pašvaldību institūcijā, jāievēro specifiskais regulējums, kas noteikts Valsts un pašvaldības amatpersonu (darbinieku) atlīdzības likuma 41. pantā.

Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma vai apmaksātā papildatvaļinājuma laiku izmaksājamo samaksu aprēķina, dienas vai stundas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā. Vidējo izpeļņu aprēķina saskaņā ar Darba likuma 75. pantā vai Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3.1 pantā noteikto kārtību.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas