E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14117
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāzina šaujamieroča tehniskais raksturojums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. martā, 2018
Aldis

Vai ir atļauts iegādāties, ievest, nodot citai personai, piemēram, šāda antīkā ieroča atdarinājumu (https://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Army_Model_1860)? Kopija ir precīza, tātad darba kārtībā. Šis 1860. gada modeļa ierocis nav paredzēts šaušanai ar patronu. Likums attiecas  – (..) “izņemot: 1) antīkos šaujamieročus un to atdarinājumus, ja no tiem nevar šaut ar patronu”.

A
atbild:
27. martā, 2018
Linda Balode
LV portāls
Valsts policija
Elīna Sprudzāne, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

No uzdotā jautājuma konstrukcijas nav skaidri izsecināms, vai personai ir vēlme iegādāties šaujamieroci vai tā kopiju, kas nav derīga lietošanai. Līdz ar to nav iespējams sniegt atbildi uz iesniegto jautājumu bez papildu informācijas par konkrētā šaujamieroča vai kopijas tehnisko raksturojumu.

Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 1. panta 1. punktā ir noteikts, ka antīkie šaujamieroči ir šaujamieroči, kas izgatavoti līdz 1899. gadam. Savukārt minētā panta 16. punkts noteic, ka ieroča kopija ir oriģinālā ieroča precīzs atdarinājums, kas nav derīgs lietošanai un kam ir tikai izziņas avota vai dekoratīvas funkcijas.

Atbilstoši Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma 3. panta pirmās daļas 1. punktam šī likuma noteikumi nav attiecināmi uz antīkajiem šaujamieročiem un to atdarinājumiem – ar nosacījumu, ka no tiem nevar šaut ar patronu, kas paredzēta aizliegtajiem šaujamieročiem vai šaujamieročiem, kuru apritei nepieciešama Valsts policijas atļauja.

Iesakām sazināties ar attiecīgā reģiona Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroju, lai iegūtu precīzu informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas